• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
JA slide show

Tervetuloa Hoikkalaan

Inarin  Vuontisjärven eteläpäässä Sääskilahden rannalla sijaitseeva  Nuoriso- ja luontotalo Hoikkala valmistuu vastaamaan alueen nuorisotoiminnan ja osittain matkailunkin tarpeisiin.

Ajomatkaa Inarin kirkonkylältä Hoikkalaan tulee noin 12 km Utsjoen suuntaan.

Etusivu arrow Projekti
PDF Tulosta Sähköposti

Hankkeen kuvaus tiivistettynä

Hankkeen tavoitteena on kunnostaa vuonna 1952 rakennettu Hoikan talo ajanmukaiseen ja edustavaan kuntoon talon perinteinen ilme säilyttäen.

Hoikan talo on Inarin yrityksen omistuksessa. Seuralla on tarkoitus käyttää taloa mm. nuorison luontoliikuntaharrastuksen edistämiseen sekä urheilu- ja leiritoimintaan.

Talo sijaitsee 12 kilometriä pohjoiseen Inarista, karun mutta kauniin Vuontisjärven rannalla, lähes erämaan keskellä.

Rakentaminen 

Hankkeen ensimmäisenä tavoitteena on saada ajokelpoinen tie kiinteistölle ja tehdä peruskorjausta rakennuksen sisätiloissa, korjata vesikattorakenteet sekä kunnostaa ja maalata rakennuksen ulkovuori. Talon pihalla oleva vanha ja lahonnut rantasauna puretaan ja rakennetaan kokonaan uusi rantasauna. Lisäksi rakennetaan uusi kompostikäymälä, varasto/puuvaja, ja grillikota. Hankkeen tuloksena saadaan monipuoliseen käyttöön soveltuva Nuoriso- ja luontotalo Hoikkala, jossa voidaan järjestää säännöllisesti eri vuodenaikoina tapahtumia ja kursseja. Tämän ansiosta voidaan lisätä ja kehittää paikallisen nuorison ja lasten luontoon liittyvää harrastustoimintaa järjestämällä eräretkiä ja erilaisia leirejä, tai käyttää taloa tukikohtana patikkaretkillä läheiseen erämaahan ja Pielpajärven erämaakirkolle.

Toiminta 

Talolla toimintaa kyläläisille voivat järjestää Inarin Yrityksen lisäksi useat muutkin seurat ja yhteisöt niin halutessaan. Hanke tuo uusia mahdollisuuksia kylän asukkaiden harrastustoimintaan ja luo hyvät puitteet nuorison aktivoimiseksi luontoliikunnan pariin. Monilla järjestöillä ja lapsiperheillä ei ole virkistyspaikkaa erämaassa. Inarin Yritys tarjoaa mahdollisuuden käyttää taloa myös virkistys- ja retkeilypaikkana. Tämän myötä hankkeella halutaan edistää myös asukkaiden luontoharrastuneisuutta ja ympäristötietoutta. Kiinteistö grillikotineen erämaan keskellä antaa mahdollisuuden paikallisille matkailu- ja ohjelmapalveluyrityksille tuottaa elämysmatkailuun liittyviä palveluita. Tällä tavoin suunnitellun hankkeen toteutuminen lisäisi myös paikallista pitopalvelun tarvetta.

Kohderyhmät

Hankkeen kohderyhmät ovat kuitenkin ensisijaisesti nuoret, paikalliset nuorisojärjestöt, koululaiset, muut urheiluseurat, erä- ja luontojärjestöt ja metsästysseurat. Tavoitteena on, että toimenpiteiden vaikutuksesta nuorison harrastusmahdollisuudet paranevat ja nuorisotyötä voidaan kehittää myös luontoliikunnan alueella.
 

EMOTR

EMOTR Projekti on toteutettu Euroopan maatalouden ohjaus- ja tukirahaston (EMOTR) tuella

Euroopan Unioni

Euroopan Unioni Projektissa myös mukana

Inarin kunta

Inarin kunta osallistuu projektin ohjausryhmän toimintaan ja on sitoutunut järjestämään nuorisolle suunnattuja aktiviteetteja. inari_pieni.png