• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
JA slide show

Tervetuloa Hoikkalaan

Inarin  Vuontisjärven eteläpäässä Sääskilahden rannalla sijaitseeva  Nuoriso- ja luontotalo Hoikkala valmistuu vastaamaan alueen nuorisotoiminnan ja osittain matkailunkin tarpeisiin.

Ajomatkaa Inarin kirkonkylältä Hoikkalaan tulee noin 12 km Utsjoen suuntaan.

Esko Hoikan perintö

HoikkalaNimensä nuoriso- ja luontomatkailukeskus on saanut tilan edellisen omistajan metsuri Esko Hoikan mukaan. Hän oli nuoruudessaan intohimoinen urheilumies ja osallistui aktiivisesti Inarin urheilutoimintaan. Kiinnostus urheilua kohtaan ei hiipunut vanhemmallakaan iällä. Esko Hoikan hartaana toiveenaan oli, että talo jäisi hänen kuolemansa jälkeen nuoriso- ja urheilutoiminnan käyttöön.

 
Inarin Yritys
yritys_s.png

Inarin Yritys oli Esko Hoikalle tärkeä yhteisö. Inarin Yritykselle on tärkeää vaalia Esko Hoikan toivetta saattaa Hoikkalan tila nuorison ja luonnossa liikkujien käyttöön.

Ahkeran uurastuksen ja tuhansien talkootyötuntien jälkeen Nuoriso- ja Luontomatkailukeskus Hoikkala on valmis vastaanottamaan niin inarilaiset kuin muualta tulevatkin nauttimaan Hoikkalan viimeistellyistä tiloista, ulkoilumahdollisuuksista  sekä ympäröivän luonnon rauhasta ja kauneudesta.

 
Luonto
retkella_s.png

Inarilainen luonto tarjoaa moni-ilmeisiä elämyksiä liikkujille. Hoikkalasta on suhteellisen helppoa lähteä retkelle vaikkapa Pielpajärven erämaakirkolle, Otsamo -tunturille tai Riutulaan.

Vesilläliikkujille kalaisa Vuontisjärvi ja Utsjoen tien toisella puolella avautuva maineikas Muddusjärvi ovat oivallisia vesistöjä niin soutamiseen kuin melontaankin.

Kesän 2008 aikana Inarin kunta toteuttaa yhdessä Inarin Yrityksen kanssa retkeilyreitin Hoikkalasta Riutulaan. Ohjelmassa on sekä patikkareitin että kanoottivaellukset mahdollistavan 10-paikkaisen kanoottilaiturin rakentaminen.

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 Seuraava > Loppuun >>

Tulokset 1 - 3 / 4

EMOTR

EMOTR Projekti on toteutettu Euroopan maatalouden ohjaus- ja tukirahaston (EMOTR) tuella

Euroopan Unioni

Euroopan Unioni Projektissa myös mukana

Inarin kunta

Inarin kunta osallistuu projektin ohjausryhmän toimintaan ja on sitoutunut järjestämään nuorisolle suunnattuja aktiviteetteja. inari_pieni.png